teisipäev, September 02, 2008

Naised ei anna teed

Väga võimalik (ma kordan: väga võimalik), et ma eksin ja olen subjektiivne, kuid mul on jäänud selline mulje, et naised annavad ülekäiguraja ees seisvatetele inimestele tunduvalt vähem teed kui mehed. Kust mul selline info? Lihtsalt, mulle tundub, et umbes pooltel kordadel, kui mulle pole teed antud - on tegemist naistega. Ja samuti mulle tundub, et liikluses on meesautojuhte tunduvalt enam kui naisi. Siit järeldan hämmeldusega, et naised annavadki vähem teed.


Olen korduvalt mõelnud, kas kirjutan seda postitust ja iga kord olen seda edasi lükkanud mõeldes "See ainult tundub mulle nii. Ei saa ju olla, et naised tõesti on vähem viisakad autojuhid kui mehed.", aga eile viskas mul lõplikult üle, kui isegi autokooli instruktor (tegemist oli autokooli autoga ja autos oli vaid autot juhtinud naine...ta võis olla ka sõiduõpetaja abikaasa muidugi) täiesti külma näoga kihutas minust mööda. Naine oli.


Update: just käisime koeraga jalutamas ja kes ei peatunud ülekäiguraja ees, kuigi meid oli kaugelt näha? Naisautojuht :(


Ja veel üks asi, mis mind ajab naiste puhul närvi liikluses. On ummik. Autod ei mahu ristmikule ära enam ja blokeerivad kõrvaltänavate liiklust. Sellises olukorras on loogiline, et üritad eelseisvale autole võimalikult lähedale seisma jääda (kui just pole tegemist järsu tõusuga ja eesolev auto võib hakata veerema tagasi), et võimalikult palju autosid mahuks ära ristmikule. Aga see ei tundu vist sama loogiline ka naistele. Absoluutselt iga jumala kord, kui ma näen, et autode vahel on 2 meetrit vahet, siis on tegemist naisega.

Sildid:

3 Comments:

Anonymous Allar said...

Mind häirib ristmike ja ülekäiguradade kinni sõitmine. Juba idiootne komme ikka.

7:49 PM  
Blogger tarieli said...

2 allar: on küll idiootne, ei vaidle vastu. nii mõnigi kord olen tahtnud jalaga virutada autole, kes on otse ülekägirajal seisma jäänud. pole seda siiski teinud :)

8:22 PM  
Blogger moosiriiul said...

Sul võib isegi õigus olla. Ma ise - naine roolis - ei peatu küll ülekäiguraja ees, kui teed ületaja lihtsalt seisab tee ääres nagu ei teaks ise ka, kas tahab teed ületada või mitte. Kui oled rajale astunud - on sinu eesõigus. Sest vahel juhtub ka sellist pilti nägema nagu täna hommikul - kolm tädikest-sõbrannakest lobisevad kõnniteel just ülekäiguraja kõrval, auto peatub raja ees (roolis MEES) ja siis tädikesed kukuvad kätega vehkima, et sõida-sõida edasi! Neil lihtsalt mokalaat pooleli. Sellises kohas.
Aga selle vastu olen küll, et kiputakse kergesti üldistama - no muidugi, naine roolis! (Eriti põlglik hääletoon kujutle ise juurde). Samas on mul liikluses olnud väga tobedaid asju ka meestega roolis. Näiteks pääsesin napikalt ühele audile tagant täiega sisse sõitmast, sest roolis olnud papi pani pidurid blokki mille ees? - maanteele oli maha pandud loendur. Nägi vist esimest korda elus ja ehmatas?

4:44 PM  

Postitage kommentaar

<< Home